Új hulladékgyűjtő járművek érkeztek Zalaegerszegre

Az önkormányzat sikeres KEOP-pályázatnak köszönhetően három új, - egy konténeres és két öntömörítős hulladékgyűjtő autó-, érkezett a közszolgáltató telephelyére.

A több mint negyedmilliárd forint értékű, vissza nem térítendő támogatás részeként az új járművek mellett 10 db mérlegelő berendezést, 19 db GPS fedélzeti egységet, 450 darab 120 literes, további 450 darab 240 literes gyűjtőedényt és 60 darab szelektív gyűjtőkonténert vehetünk használatba.

Ez utóbbiak cseréje már városszerte folyamatban van, a pályázatnak köszönhetően a régi már elhasználódott hulladékgyűjtő szigetek helyett új, korszerű konténerekbe helyezhetik el szelektíven gyűjtött hulladékaikat a környéken lakók.

A két hulladékgyűjtő autó közül az egyiket többnyire gyűjtőszigetes, illetve társasházi övezetekben a szelektív edények ürítésére fogjuk használni, míg a másikkal a kommunális hulladékot szállítjuk el. A harmadik, konténerszállító jármű pedig a 3-10 m3-es vegyes és szelektív konténerek ürítését fogja végezni. Az új autók a Zala-Depo Kft. üzemeltetésében fogják ellátni feladatukat.

A projekt költségvetéséből szemléletformálásra több mint 13 millió forint jutott, amelyből iskolai és óvodai, környezettudatosságot célzó előadásokat, üzemlátogatásokat szerveztünk, illetve jelentős összeget fordítottunk médiakampány folytatására is.

Ugrás legfelülre