11 aug.

A Zalaegerszeg-Búslakpusztai szelektív hulladék válogató üzem gépsora kiegészült egy új ballisztikus szeparátorral és két új optikai válogatóval valamint a régi dobrosta is újra lett cserélve.

05 ápr.

Tavaszi zöldhulladék gyűjtési akció,
zalaegerszegi családi házas ingatlanok részére.

Tisztelt zalaegerszegi lakosok!

A 2022. évi tavaszi zöldhulladék (fás és lágyszárú) gyűjtési akció az alábbi módon kerül megtartásra. A szolgáltatás a városnak csak azon területein valósul meg, ahol a rendszeres, hetente történő zöldhulladék gyűjtés is megoldott.

TELJES CIKK
23 febr.

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével Zalaegerszegen a családi házban élők részére, házhoz menő lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja városrészektől függően

2022. március 16. és 2022. április 14. között lesz.

TELJES CIKK
20 jan.

A Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. hulladékfeldolgozó telephelyén 2021. évben jelentős technológiai fejlesztések történtek, amelynek eredményként, lehetővé vált a hasznosítható műanyag, fém, és papír hulladékok együttes gyűjtése, automatizált feldolgozása. Azt Önt érintő legfontosabb változás, hogy megszűnik az eltérő napon végzett, sárga és kék zsákos/edényes gyűjtés, a közeljövőben egységes szelektív gyűjtőzsák kerül bevezetésre.

Ide kattintva kikeresheti, hogy az Ön lakhelyén az új gyűjtési rend alapján mikor történik a szelektív hulladékok gyűjtése.

23 szept.

A Hulladékgyűjtők Nemzetközi Napja által ihletve, a zalaegerszegi Űrhajós Bölcsödével együttműködve ismételten játszóházat tartott a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft.

Az intézmény pedagógusai sok színes játékkal, munkatársaink pedig kukásautóval és egyéb eszközökkel készültek.

Célunk egy hulladékmentes város megteremtése, mivel ez életszínvonal emelkedést eredményez az ott lakók számára. Fontosnak tartjuk a közvetlen kapcsolat kialakítását a hulladékgyűjtők és a közösség között, amelyet kiszolgálnak, hiszen a világ városai évente több mint 2 milliárd tonna szilárd hulladékot termelnek, ennek csökkentése sürgető feladat. A városok is profitálnak a hulladékgyűjtők szakértelméből, mivel ismerik az újrahasznosítható anyagokat és a szerves anyagok helyes kezelését.

 

21 júl.

Újabb helyszínen tarthattak játszóházat a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai. A Kék Pipacs Egyesület és a Szociális, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Pacsa, a Pacsai Önkormányzat közreműködésével nyári napközis tábort szervezett, ahova meghívtak minket is. A tábor fő témája a környezetvédelem volt, és ebbe tökéletesen beleillett foglalkozásunk.

TELJES CIKK
20 júl.

Vállalatunk nagy rutinnal rendelkezik abban, hogy szórakoztató, játékos módon környezettudatos életmódra nevelje a jövő generációit. Ezt a tapasztalatot és a rendelkezésre álló eszközeinket sajnos a pandémiás időszak alatt nem tudtuk kellő mértékben hasznosítani.

A nyitást kihasználva ismét belefogtunk, hogy átadjuk azt a tudást gyermekeinknek, mellyel egy élhetőbb jövőt teremthetünk.

A héten Pókaszepetk településre hívtak minket, ahol Erzsébet tábor keretében játékos foglalkozást tartottunk általános iskolás korosztály részére.

A kicsik megtanulták a hulladékok életútját, lehetőségük volt logikai, ügyességi, valamint számítástechnikai játékok segítségével megismerni a hulladékok típusait, keletkezésük, megsemmisülésük módját és következményeit.

Mivel lelkesedésünk töretlen, ezért kérnénk azon pedagógusokat, intézményvezetőket, akik ezt a bejegyzést olvassák, amennyiben igényük van intézményükben ilyen jellegű foglalkozásra, keressenek minket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. A foglalkozás díjmentes, időtartama rugalmas!

 

 

20 máj.

ENSZ-döntés értelmében május 20. 2018-tól a méhek világnapja. Mivel a hulladékgyűjtést is, nagy szorgalommal, háttérben, illő megbecsülés nélkül végzik a szakemberek, hasonlatosan a méhek munkájához, ezért döntöttek úgy a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. dolgozói, hogy ezen a napon aktívan felhívják a beporzók védelmére ügyfeleik figyelmét. Ahogy a méhecskék számára minden virág egyaránt fontos, úgy számunkra is, hogy minden ember egy tisztább környezetben élhessen. Egyúttal felhívjuk a figyelmet a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási ágazatban dolgozókra, megpróbálva emelni ágazatunk általános megbecsülésén.

Dolgozóink ezen a napon sárga pólóba öltözve mutatták ki szimpátiájukat a beporzók iránt. Telephelyeinkre méhszállókat építettünk kizárólag hulladék anyagok felhasználásával, valamint az  az Egerszeg Rádió segítségével hasznos tanácsokat adtak arra, miként védhetjük ezeket a hasznos rovarokat. 

A beszélgetés az alábbi link segítségével hallgatható vissza:

Sóti Balázs a Vekkerben a méhek világnapján.

 

12 máj.

A mézelőméhek (Apinae) a méhek öregcsaládjának (Apoinea), a méhfélék (Apidae) családjának egyik alcsaládja. A beporzást végző rovarok közül az egyik legfontosabb faj. Mindennapjaink és történelmünk szerves részei, hiszen az ember és a méhek közös történetének kezdete egészen az emberi faj kialakulásának hajnalára nyúlik vissza, a selyemlepke mellett voltaképpen ez az egyetlen korán háziasított rovarfaj. A kezdetben egyoldalú, kizsákmányoláson alapuló kötelék idővel mindkét fél számára több-kevesebb előnnyel járó kapcsolattá alakult. Bár szorgos barátaink azóta is szüntelen végzik a beporzást, gyűjtik a méznek valót, sajnos napjainkra ez a kapcsolat az emberek részéről kezd egyre becstelenebbé válni. A modern világban a méhek élettere folyamatosan csökken, a környezetszennyezés és a vegyszerek használata miatt pedig a vadon élő méhcsaládok egyre jobban fogyatkoznak.

TELJES CIKK
22 ápr.

„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”

Ez a Föld napja mozgalom egyik jelmondata. Legelőször 1970 március 21-én tartották, Magyarországon 1990 óta rendezik meg, itthon április 22.-e a napja. 

A pandémia miatt idén nem tudtunk tömegeket megmozgató rendezvényt szervezni, ezért az Egerszeg Rádió munkatársai segítségével mutattunk rá környezetünk védelmének fontosságára, és adtunk hasznos tanácsokat arra, milyen módszerek segítségével tudunk egy élhetőbb bolygó felé tartó útra lépni.

A beszélgetés az alábbi link segítségével hallgatható vissza:

Sóti Balázs a Vekkerben! A Föld napja kapcsán.

Ugrás legfelülre