Zöldhulladék-gyűjtési akció

Tisztelt zalaegerszegi Lakosok!

Az őszi zöldhulladék-gyűjtési akciót idén 2016. október 24-től november 16-ig tartjuk a város azon részein, ahol a rendszeres zöldhulladék-gyűjtés is megoldott. A szennyeződés és idegen anyagoktól mentes zöldhulladékot kizárólag a meghirdetett napon, kerítésen kívül, reggel 6 óráig lehet elhelyezni.

Egy köbméter feletti hulladék esetén a közszolgáltatónál a szállítási igényt be kell jelenteni a következő elérhetőségen: 92/598-940 vagy 92/900-036, 1-es mellék. A hulladékokat a következő módon kérjük kihelyezni: kivágott gallyakat, ágakat, bokrokat maximum 1,5 m hosszúságban, kötegelve; falevelet és füvet bezsákolva. A begyűjtött anyagokat komposztként hasznosítjuk, ezért a gyűjtőszemélyzet csak a teljesen tiszta (kommunális hulladék, fólia, törmelék stb. mentes) zöldhulladékot veszi át. A zsákok tartalma a helyszíni ürítéskor ellenőrzésre kerül. A komposzt tisztasága érdekében a kiürített gyűjtőzsákokat a helyszínen hagyjuk.

Gyűjtési napok és helyek:

Október 24. hétfő: Andráshida, Hatháza, Vorhota, Erzsébethegy

Október 25. kedd: Kertváros

November 7. hétfő: Páterdomb

November 8. kedd: Csács, Bozsok

November 10. csütörtök: Pózva, Nekeresd, Ságod, Neszele

November 11. péntek: Gólyadomb, Kaszaháza, Belváros, Becsali főút, Bazita főút, Toposházi u.

November 15. kedd: Zrínyi u., Besenyő, Botfa

November 16. szerda: Ola, Ebergényi-Dalos sarokig, Landorhegy, Egerszeghegyi u., Nagycsarit u., Szívhegyi u.

Amennyiben a zöldhulladék-gyűjtési akcióban nem tud részt venni, vegye igénybe a városunk területén található két hulladékudvar valamelyikét, amelyekben 5 m3 / lakóingatlan/év mennyiségig a zöldhulladék térítésmentesen leadható.

Hulladékudvarok:

Zalaegerszeg-Búslakpuszta:

Nyitva tartás:

kedd-péntek: 7:00-15:00 óráig,

szombat: 7.30-14.00

hétfő, vasárnap, ünnepnap: szünnap

Parki u.:

Nyitva tartás:

kedd-péntek: 9:00-17:00,

szombat: 7:30-14:00

hétfő és vasárnap, ünnepnap: szünnap.

Felhívjuk a Tisztelt zalaegerszegi Lakosok figyelmét, hogy lehetőség van házi komposztáló edény igénylésére. Érdeklődni ezzel kapcsolatban a Zala-Depo Kft.-nél lehet. 

Ugrás legfelülre