Pacsa Játszóház

Újabb helyszínen tarthattak játszóházat a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. munkatársai. A Kék Pipacs Egyesület és a Szociális, Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Pacsa, a Pacsai Önkormányzat közreműködésével nyári napközis tábort szervezett, ahova meghívtak minket is. A tábor fő témája a környezetvédelem volt, és ebbe tökéletesen beleillett foglalkozásunk.

Örömmel készülünk minden ilyen lehetőségre, ilyenkor megszakíthatjuk az adatszolgáltatásokkal teli munkánkat és egy kicsit találkozhatunk a felnövekő generációval. Az Ő tisztább jövőjükért dolgozunk nap mint nap. Különösen felemelő volt ebben a táborban kis ideig részt venni, az összes gyermek szeméből figyelem, és kíváncsiság árad, magaviseletük dicséretes volt.

Pompás volt látni, azt, ahogy a rövid előadás után hatalmas lelkesedéssel vettették bele magukat a gyermekek a játékokba, ki-ki azt választhatta elsőre, ami szívéhez legközelebb állt. Volt, aki a színezőre, volt, aki inkább a Kukatündér társasjátékra tette le a voksát, minden játékra akadt jelentkező. Szerencsére lelkesedésből sem volt hiány, sorban születtek a szép rajzok, a gyerekek példás udvariassággal engedték át a játékokat azon társaiknak, akiknek még nem volt lehetősége azt kipróbálni. Így mindenki sorra került mindenhol, nem maradt ki senki a memória kártyából, vagy a horgászatból.

Jóllehet a gyermekek számára játéknak tűnik, mégis sok munka van abban, hogy eszközeink segítségével hatékonyan sajátítsák el a hulladékok életútját, típusait, keletkezésük, megsemmisülésük módját és következményeit. Megismerhetik a fogalmakat, megtudhatják mit hova szabad dobni, miként csökkenthetik környezetükben a hulladékok mennyiségét.

Mivel lelkesedésünk továbbra is töretlen, ezért kérnénk azon pedagógusokat, intézményvezetőket, akik ezt a bejegyzést olvassák, amennyiben igényük van intézményükben ilyen jellegű foglalkozásra, keressenek minket az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen. A foglalkozás díjmentes, időtartama rugalmas!

 

 

Ugrás legfelülre