Zalaegerszegi lomtalanítás 2024

Zalaegerszegi lomtalanítás 2024.

Zalaegerszeg MJV Önkormányzata a Zalai Közszolgáltató Nonprofit Kft. közreműködésével Zalaegerszegen a családi házban élők részére, házhoz menő lomtalanítási akciót szervez, melynek időpontja városrészektől függően

2024. március 04. és 2024. március 21. között lesz.

Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a 2024.-as esztendőben is városrészenként egy nap lesz felajánlva a családi házas övezetekben a lomtalanítás igénybevételére!

Társaságunk lakóingatlanonként maximum 3m3 lomhulladékot szállít el.

A lomtalanítást kérő ingatlantulajdonosoknak a városrészenként felajánlott gyűjtési napra kell bejelenteni szállítási igényüket. A szolgáltató csak az igénybejelentést leadó ingatlanokat keresi fel! Az érintett ingatlanon rendelkezni kell érvényes hulladékszállítási előfizetéssel, valamint a lomtalanítás igénybevétele csak díjtartozás mentesség esetén lehetséges. A lom hulladékokat az időpont egyeztetéssel rendelkező átvételi napon, reggel 7:00 óráig kell kihelyezni kerítésen belül, a tehergépjárművel megközelíthető bejárati kaputól maximum 5 méter távolságra.

A szolgáltató dolgozóinak ingatlanra történő bejutását az ingatlantulajdonosnak, ingatlanhasználónak kell biztosítania!

Kérjük, hogy a lomtalanítás során átadható hulladékok körét, illetve azon hulladékok körét amelyek a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra, szíveskedjenek fokozott figyelemmel áttanulmányozni.

A Zalai Közszolgáltató Kft. a lomtalanítási akció keretében az alábbi nagy darabos, szilárd hulladékokat szállítja el:

 • bútorok, nem elektromos berendezési tárgyak, (pl.: ágy, ülőgarnitúra, polc, szekrény, asztal, szék, fogas, szőnyeg, edények stb.),
 • kerti bútor garnitúra,
 • nagyobb játék

Felhívjuk a figyelmet, hogy a 72/2013. (VIII. 27.) VM rendelet alapján nem számítanak lomhulladéknak, ezért a lomtalanítás során nem kerülnek elszállításra:

 • vegyes háztartási hulladékok (zsákolt állapotban sem),
 • ruha, textília ( zsákolt állapotban sem)
 • szelektív hulladékgyűjtés keretében átvételre kerülő, újrahasznosítható hulladékok (műanyag-, papír-, fém-, üveg csomagolóanyagok, újságok, nyomtatványok, könyvek, stb.)
 • fásszárú és lágyszárú növényi, zöld hulladékok pl. fű, falevél, ágak, gallyak (zsákolt állapotban sem),
 • építési-bontási hulladékok (pl.: építőanyag maradék, törmelék, WC csésze, kibontott nyílászárók, ablakkeret, redőny, ablaküveg, ajtó, szigetelőanyag, burkolatok, padlószőnyeg, lambéria, tapéta, ereszcsatorna stb.),
 • veszélyes hulladék, és azok göngyölegei (pl.: gyógyszeres dobozok, festékes, olajos, lakkos flakonok, akkumulátor, elemek, vegyszeres dobozok, kannák, növényvédőszer, fáradtolaj stb.) valamint járműalkatrészek, járművek bontásából származó hulladék,
 • elektromos berendezések (pl.: televízió, monitor, hűtő, számítógép, mosógép stb.) és ezek bontásából származó hulladékok,
 • személyautók, motorkerékpár, tehergépjárművek, mezőgazdasági munkagépek gumiabroncsai
 • továbbá nem kerülnek elszállításra a felsorolásból kimaradt egyéb, vagy a háztartási mennyiséget meghaladó, üzletszerűen folytatott tevékenységek hulladékai.

A lomhulladék és a vegyes hulladék fogalomkörébe nem tartozó, egyéb háztartási hulladék átadási lehetőségéről tájékozódjon a hulladékudvar átvételi feltételeinél, illetve díj ellenében lehetőség van konténerrendelésre.

A kötegelt zöld- és fa hulladékok gyűjtése a tavasz folyamán egy későbbi időpontban lesz megtartva

A lomtalanítási igényeket a 92/900-036/5-ös menüpont alatti telefonszámon, honlapunkon www.zkn.hu illetve a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen lehet bejelenteni. Az igényeket a meghirdetett időpont előtti munkanap 12:00 óráig lehet leadni.

Időpontok:

március 04. Bozsok, Csács

március 05. Andráshida, Hatháza

március 06. Kertváros

március 07. Erzsébethegy, Vorhota

március 13. Ebergény, Egerszeghegy, Gógánhegy, Ola

március 14. Gólyadomb, Kaszaháza, Nekeresd, Neszele, Pózva, Ságod

március 18. Belváros, Páterdomb

március 19. Besenyő, Botfa, Zrínyi út környéke

március 20. Bozsoki-hegy, Csácsi-hegy, Cserlap, Gévahegy, Pipahegy

március 21. Bazita, Becsali, Gálafej, Jánkahegy, Landorhegy, Lukahegy, Öreghegy, Szívhegy, Vakaroshegy

 

Közreműködésüket előre is köszönjük!

Ugrás legfelülre